Innovasjoner innen Laerdals produktsortiment : QCPR dukker

QCPR dukker

En av de største produsentene av treningsdukker, Laerdal, har utvidet og fornyet sitt sortiment av avanserte gjenopplivingsdukker! Alle Resusci Anne og Resusci Baby-dukker er tatt ut av produktsortimentet og erstattet av en helt ny serie.

Vår erfaring med Resusci Anne QCPR

Den nye generasjonen Resusci Anne QCPR er ikke betydelig forandret  fra de gamle dukkene. Anne har en ny treningsdrakt og sitter i en praktisk vogn eller bag som betyr at den er lettere å transportere. Den store endringen ligger i  den effektive og raske simulerings opplevelsen med Skill Guide og SkillReporter Simpad. Noe vi fikk erfare i løpet av introduksjonen.

Vi har testet een Resusci Anne QCPR full-body. Første og fremst er vi overrasket over den komfortable vognen som Anne ligger i. Vognen har håndtak både på venstre og høyre side.Den kan lett sammenlignes med en moderene reisekoffert med hjul, stort glidelås og opptrekkbart håndtak på toppen. Anne hode ligger godt klemt i mellom 2 vesker med nødvendige tilbehør og med plass til en Simpad og/eller Skillguide. Under Anne finnes en matte som er behagelig å ha når du kneler ved siden av dukken.

Etter å ha åpnet Resusci Anne legger vi merker til at tilbehør som ansiktsmasker og lunger er uitskiftbare med de “gamle”modellene. Lunger og ansikt er allerede på plass. Dukken har et enveis lungesystem.  I forbindelse med hygiene og smitteoverføring, kommer luften ved innblåsning ikke tilbake ut gjennom munnen, men slippes ut gjennom en slange til en åpning på hoften. Når vi tar en titt under huden, ser vi at fjæren under brystplaten er lett å bytte. Det er mulig simuler Resusci Anne med ulike brystkompresjonsstivelse ved hjelp av de to inkluderte ekstrafjær. Tung- 60 kg, lett- 30 kg og mellomsterk fjær, 45 kg.  Der er også rom for batteri( 8 stk. D-cel)Vi lukker huden og vi begynner med hjerte- og lungeredning.

Resusci Anne QCPR  ventileringssystemet gir en korrekt og realistisk brysthev med ventileringspose. Dukken har en tilbakemeldingsmulighet ved ventilering, en “plystre” lyd bekrefter en riktig ventilering. Lyden kan du på/av sette. Dukkens realistisk anatomisk utforming  gjør det enkelt  å utføre korrekt hodeplassering, hakeløft, kompresjonsdybde, kompresjonsstyrke og brysthev.

SimPad Skillreporter

Resuscie Anne QCPR  er optimalisert for bruk med SimPad SkillReporter software som gir en fullstendig tilbakemelding som kan forbedre  og måle kvaliteten på hjerte- lungeredningstreningen.

Det står Laerdals brukerveiledning. Vi tester.

SimPad SkillReporter kobles direkte til Anne via Wifi. Via en knapp på siden av dukken kan du velge mellom Blue-Tooth (blå LED-lampe) og WiFi (grønn LED-lampe). LED-lampen fortsetter å blinke til vi har fått forbindelse. SimPad Skillreporter  trenger ca. 30 sekunder til å starte opp . På Simpad velger vi dukken(e) som skal tilkobles . Vi har bare en dukke å tilkoble, så det er raskt gjordt. Menyen er lett og tydelig. Med Simpad  er det mulighet til trådløs tilgang på opp til 6 simuleringsdukker. Med Simpad Skillreporter gir deg mulighet til å trene hjertelungeredningsferdigheter, blindt eller med direkte tilbakemelding. Som instruktør vil du umiddelbart kunne se hvilke elever  har behov for mer hjerte- lungeredningstrening.  Ved hjelp av realistisk parameter, timer og diagram får vi  tilbakemelding i sanntid på dybden på kompresjonene, hastigheten av brystkompresjonene og hvor mye luft som blir blåst inn i dukken

Ved slutten av hver sesjon, mottar studenten en poengsum. Dette er et sammendrag av tilbakemelding  av korrekte kompresjoner og innblåsninger i prosent(%), hjerte- lungeredningsvarighet målt i tid og gjennomstrømningstid i prosent(%). Resultater og rapporter blir lagret i det interne minnet i Simpad .  Å Skriv ut resultatene fra Simpad er ikke mulig, noe som firmaet håper å  levere i fremtiden.

Under hele treningen har Simpad og dukken stått på og WiFi signalet har vært aktiv hele dagen. Verken batteri eller lader har vært nødvendig.  Det er fortsatt mulig å trene når dukken eller Simpad er tom. Ved  hjelp av de medfølgende kablene kan dukken og Simpad lades via USB til bærbar PC. Vi valgte å tilkoble dukken med et adapter til stikkontakten. Dette adapteret følger ikke med dukken.

Hvis flere dukker brukes og tilkobles til Simpad, anbefales det å bruke en router. Routeren samordner WiFi trafikken mellom Resusci Anne QCPR dukken og Skillreporter SimPad. Resusci Baby QCPR kan bare tilkobles med kabel. Det er kun en kabel inn til i Simpad, slik at det kan trenes med bare en baby av gangen. Rekkevidden av forbindelsen er ca. 3o meter.

Skillguide

Vi innrømmer at en SimPad Skillguide kan være for enkelte en stor investering.

Det har Laerdal tatt hensyn til. Skillguide er en  budsjettvennlig løsning for å styrke mulighetene for å måle, følge og forbedre dine hjerte- lungeredningsferdigheter. Den er liten, bærbar og lett.  Den nye SkillGuide kan brukes sammen med Resusci Anne QCPR og Resusci Baby QCPR.

SkillGuide kobles til Resusci Anne QCPR med en enkel kabel som festes i dukkens skulder. Trykk på av/på knappen på dukken og Skillguide aktiveres. Timeren starter når vi begynner HLR og stopper når  bytter til tilbakemelding modus. Her ser vi utvalget av 3 funksjoner:  trening med tilbakemelding, å trene blindt(trene uten direkte instruksjoner) eller vise resultater. Trykk og hold knappen nede for å nullstille og starte en ny sesjon.

Tilbakemeldingene vi får fra Skillguide er tydelige.  I tilbakemelding modusen vises  med LED-lamper, kvaliteten av HLR. Sesjons tid og eventuell feil hånd plassering vises på skjermen. Velges det å trene blindt, vises bare treningstiden.  Vår sluttvurdering er: Skillguide gir oss riktig informasjon til en riktig pris.

Trådløs PC Software

For å få en fullstendig oversikt  over alle tilbakemeldings mulighetene, kobler vi  Anne Resusci QCPR  til Blue Tooth PC programvare. Denne programvaren eksisterer allerede, men er nylig oppdatert.  Anne har som sagt muligheten for trådløs tilkobling til PC. Trykk på den blå knappen på siden av dukken,  denne vil fortsette å blinke til du har oppnadd trådløs forbindelse med PC.  Hjelpe-funksjonen  i den nye programwaren, hjelper oss med å få trådløs forbindelse mellom dukken og PC.

Programvaren tillater også bruk av flere dukker, men alle må være  Resusci Anne. Tilbakemeldingene og skjermen på PC’n er lik med Simpad. Igjen de flotte grafikkene, effekter og omfattende rapportering. PC programware er dessverre bare på engelsk, mens SimPad programware er i alle europeiske språk.

Versjoner og opsjoner

For brukere som ønsker å kjope livredningsdukker uten tilbakekoblingsmekanisme, finnes flere gunstige Laerdal Førstehjelp dukker. Disse har ingen elektronikk, men har den realistiske følelsen av Laerdals siste utviklinger.

Resusci Anne QCPR markedsføres i mange versjoner, på denne måten vil vi gjøre det litt tydeligere.

Til å begynne med har du et valg av en torso i en pose eller en hel kropp i en vogn. Hvis du velger en torso og deretter vil utvide med armer og ben, er det mulig. De er veldig lette å feste.

I Posen hvor torso ligger, som også kan brukes som matte, blir da for liten når ben og/eller armer kommer i tillegg.Vi anbefaler å kjope en vogn, slik at det blir lettere å transportere dukken.

De fleste brukere vil velge standard QCPR dukker, utvidet med en Simpad, SkillReporter og /eller PC-programvare. Men det finnes andre muligheter:

  • Spesielt for Laerdal AED Trainers 2 og 3, er dukker utviklet  med LINK-teknologi. Disse kalles QCPR AED dukker.Med denne spesifikke trener og dukke, er trening av riktig plassering av AED elektroder mulig.
  • Det finnes også en versjon med mulighet for manuell defibrillering. Den såkalte QCPR D  dukken. Disse dukkene har en spesiell fordel for den profesjonelle bruker.

Alle Resusci Anne QCPR dukker kan brukes til å øve på intubasjon.

Flere alternativer kan utvides med harde armer og ben med traumer moduler.