Informasjon om batteri

I hjertestartere brukes litiumbatterier, og her har vi samlet informasjon for deg som ønsker å vite mer om batterier til hjertestartere.

Fordeler med litiumbatterier

I hjertestartere brukes litiumbatterier fordi de har lengre levetid og kan lagre mer energi sammenlignet med vanlige batterier.

Levetid

Litiumbatterier i hjertestartere har vanligvis en holdbarhet på flere år, men dette kan variere avhengig av merke og modell. Batterienes levetid til hjertestartere kan variere fra ca. 1,5 til ca. 7 år, avhengig av faktorer som antall selvtester hjertestarteren utfører, hvor mange ganger hjertestarteren slås på, og hvor ofte den brukes.

Vi på Medisol mener at du ikke bør nøle med å bruke hjertestarteren i nødsituasjoner. En hjertestarter vil aldri levere en støt hvis det ikke er nødvendig! Derfor, hvis du har brukt hjertestarteren i en akutt situasjon, dekker vi kostnadene for nye elektroder og batteri hvis hjertestarteren signaliserer at batterinivået er for lavt etter bruk. Les mer på Gratis elektroder og batteri for å få mer informasjon!

Batteristatus

Hjertestartere har tydelige indikatorer som viser batteriets status, som batterinivå og eventuelle advarselsmeldinger om lavt batteri. De fleste hjertestartere gjennomfører selvtester som regelmessig sjekker batteriets status og andre deler av enheten. Disse selvtestene bidrar til å sikre at hjertestarteren er fullt funksjonsdyktig og klar til bruk i nødsituasjoner. Dette gjør det enkelt for deg å avgjøre om det er på tide å bytte batteri. Det er viktig at du kjenner batteriets utløpsdato og bytter det før datoen er passert eller når hjertestarteren indikerer at det er på tide å bytte batteri. Vi på Hjärtstartareshop.se | Medisol tilbyr serviceavtaler som sikrer at du får nytt batteri og elektroder rett før utløpsdatoen. Les mer om våre serviceavtaler!

Oppbevar hjertestarteren riktig

Litiumbatterier er følsomme for høye og lave temperaturer som kan påvirke batteriets levetid. Derfor er det viktig at du oppbevarer hjertestarteren på riktig måte, og ikke lagrer den, for eksempel, i et uthus uten oppvarming eller kjøling, eller i en bil under varme sommerdager og kalde vinterdager.

Hos oss kan du kjøpe skap som passer din situasjon. Vi har skap som tåler temperaturer ned til -20 grader og -40 grader. Når du monterer et skap for hjertestarteren, bør du sørge for at skapet er i skyggen for å beskytte hjertestarteren mot høye temperaturer. På varme sommerdager har skapet en vifte som sørger for at hjertestarteren oppbevares ved en jevn temperatur. Det spiller ingen rolle hvor i Sverige du vil oppbevare hjertestarteren din, vi har et skap for deg. Finn våre utendørsskap her!

Hvis du oppbevarer hjertestarteren i bilen, sørg for å ta den inn under varme sommerdager eller kalde vinterdager slik at batteriets levetid ikke påvirkes.

Resirkulering av batteri

Det er viktig at du leverer det uttjente batteriet ditt til resirkulering. Batterier kan inneholde farlige stoffer som kan være miljøskadelige. Litiumbatterier kan også resirkuleres for å utnytte de verdifulle materialene som finnes i batteriene.