Kjøpsveiledning hjertestartere

Trenger du en hjertestarter (også kjent som AED eller defibrillator)? Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme seg, eller å vite hvilken hjertestarter som egner seg best. Utvalget er stort! Vi ønsker å hjelpe deg med dette valget gjennom denne kjøpsveiledningen.

Alle hjertestartere redder liv

Det finnes mange ulike typer hjertestartere fra mange forskjellige produsenter. Men det er jo godt å vite at uavhengig av merke eller type, så skal alle hjertestartere redder liv. I utgangspunktet skal alle hjertestartere: forklare hvordan man starter HLR, analysere hjerterytmen og anbefale om man skal avgi et støt eller ikke. Ingen produsent kan hevde at deres hjertestarter er mer livreddende enn andres. Det er heller ingen sammenheng mellom prisen på en hjertestarter og dens evne til å redde liv. Alle hjertestartere som i dag selges på det norske markedet, er godkjent i henhold til europeiske retningslinjer, og alle redder liv. 

Stor forskjell: hel- og halvautomatiske hjertestartere

En stor forskjell mellom hjertestartere er at noen er helautomatiske og andre er halvautomatiske. En helautomatisk hjertestarter indikerer om det er behov for et støt, og avgir selv støtet. En halvautomatisk hjertestarter indikerer også om det er behov for et støt, men krever at du trykker manuelt på en knapp for at støtet skal avgis. Begge typer redder liv!

Hvilken hjertestarter bør jeg kjøpe?

Når du skal velge en hjertestarter er det viktig å ta hensyn til ulike behov. Hvor skal hjertestarteren plasseres og hvem skal bruke den? Hvis hjertestarteren skal henge på et verksted, bør den være mer støvtett enn på et kontor. IP-verdien (støvtetthet og vanntetthet) er en viktig faktor ved valg av hjertestarter. Du kan også vurdere funksjoner som flerspråklighet, HLR-tilbakemelding og eventuelt EKG-skjerm. I nettbutikken vår finner du en passende hjertestarter for enhver situasjon. For å gjøre valget enklere har vi allerede gjort et utvalg for brukergruppene nedenfor.

Trenger du hjelp til å velge hjertestarter?

Hvis du fremdeles er usikker på hvilken hjertestarter du skal kjøpe, kan du kontakte våre spesialister. Hjertestarter-norske.com er merkeuavhengig, og derfor anbefaler vi ikke vårt eget favorittmerke, men den hjertestarteren som passer best til dine behov. Kontakt oss for personlig rådgivning. Bruk chatten (nederst til høyre), send en e-post til [email protected] eller ring oss direkte på telefon 23 96 02 68.