En milepæl å huske

Vi annonserte nylig at vi nærmet oss milepælen med 50 000 leverte hjertestartere. Dette lyktes enda raskere enn vi hadde forventet! Et hyggelig, men fremfor alt et viktig øyeblikk å reflektere over. Den 50.000. hjertestarteren er solgt i Portugal og dermed vinner mottakeren av hjertestarteren en flott helg ved havet i Vlissingen. Et hyggelig, men fremfor alt et viktig øyeblikk å reflektere over.

Raskere enn forventet: 50.000 leverte hjertestartere

Å kunne levere den 50.000. hjertestarteren så tidlig på året har overgått forventningene våre. I begynnelsen av året trodde vi at vi skulle nå denne milepælen først i slutten av 2022, men nå skjer det allerede i april. Det er en stor prestasjon og ekstremt viktig for at vi skal klare å nå målet vårt.

Det er ekstremt viktig at bevisstheten om hjertestartere (Automated External Defibrillator/AED) øker og kunnskapen om at deres tilstedeværelse kan være forskjellen mellom liv og død. En hjertestans kan oppstå hvor som helst: hjemme, på jobben, i idrettsklubben eller på gaten. Jo raskere en hjertestarter brukes, jo større er sjansen for å overleve.

Vi har ikke kommet dit ennå

Selv om 50.000 hjertestartere er en veldig fin milepæl, blir vi selvsagt ikke her. Vi fortsetter til vi når målet vårt: Innen 2030 skal alle ha hjertestarter til disposisjon innen 6 minutter. I Nederland nådde vi dette målet allerede i desember 2021, men i andre land er det fortsatt rom for forbedring. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, selv om leveringen av hjertestarteren nummer 50.000 er et stort skritt i riktig retning.

Er du nysgjerrig på hvordan Medisols administrerende direktør Pieter Joziasse ser på denne milepælen? Les deretter kronikken hans.

Trenger du hjelp til å velge hjertestarter? Våre eksperter hjelper deg gjerne videre. Kontakt oss på telefon 23 96 02 68 eller via e-post til [email protected].