Julestemning

Hver november er Tyskland vert for Medica i Düsseldorf. På grunn av korona utgikk Medica i 2020 og i fjor var det en begrenset versjon, men i år var denne messen i live igjen: Mer enn 5.500 (!) utstillere og 123.000 besøkende fra 130 forskjellige land kunne møttes på verdens største medisinske messe. Veldig imponerende!

Også for Medisol er Medica en viktig kilde til informasjon og et møtepunkt for hjertestarter-produsenter hvert år. Et flott øyeblikk for å fysisk møte hverandre igjen og å diskutere markedsutviklingen.

Nå tenker du kanskje: Hvorfor er dette tema aktuelt i en spalte? Vel, her er tingen:

Som du kanskje vet, er Medisols ønske å sikre at befolkningen innen 2030 har en hjertestarter tilgjengelig innen seks minutter.

Dette er ofte historien jeg forteller når jeg møter en produsent for første gang, at selskapet hadde sin forankring fra mitt arbeid som intensivsykepleier og ambulansesykepleier, og hvor hovedmålet er å redde så mange liv som mulig med en hjertestarter.

Da jeg fortalte min historie til en ny koreansk produsent, innså jeg at ikke alle i vår bransje har å redde menneskeliv som motiv ... Etter min historie og noen udefinerte rynker i pannen til hjertestarter-produsentens salgssjef, fortalte han meg sitt motiv: Å tjene penger. Tjen mye penger.

Jøss. Jeg var målløs et lite øyeblikk, men hentet meg inn for å unngå en pinlig stillhet. I løpet av de 20 årene hvor selskapet vårt har eksistert var dette første gang på dette markedet det opplevdes kaldt og kommersielt.

Kanskje du må ha jobbet i helsevesenet for å forstå det. Eller du må ha opplevd en nær-døden opplevelse. Men så lenge det fortsatt er hjertestarter-produsenter hvor motivasjon er å "tjene penger", bør de kanskje fokusere på andre sektorer enn helsetjenester. Tross alt, det handler om mennesker!

På vegne av hele Medisol-teamet ønsker vi deg en god og fremfor alt sunn juleferie!