Fan overlever hjertestans under fotballkamp Cadiz-Barcelona

Forrige helg ble fotballkampen Cadiz CF - FC Barcelona avbrutt før tiden! En supporter på tribunen fikk hjertestans, men Cadiz-keeper Jeremias Ledesma reagerte umiddelbart og sprintet over banen med en hjertestarter til unnsetning.

Ti minutter før kampslutt fikk en supporter på tribunen hjertestans.  Dette skjedde bak målet til Cadiz-keeperen.  Keeper Ledesma reagerte raskt og sprintet til sidelinjen for å ta tak i hjertestarteren og kaste den inn på tribunen. Redningsmenn var raskt ute til å kunne hjelpe vedkommende.

I løpet av det femti minutter lange avbruddet ble spillerne sendt til garderobene . På det tidspunktet var ikke fotball viktig i det hele tatt.

– Vi ble fortalt at mannen kunne dø, sier Xavi. – Vi var selvfølgelig veldig bekymret. Jeg prøvde å holde spillerne fokusert, men det var veldig vanskelig. Vi snakker om et menneskeliv, og det er selvfølgelig mye viktigere enn en fotballkamp.

Etter hendelsen uttalte presidenten i Cadiz at mannen hadde fått hjertestans, men ble gjenopplivet ved hjelp av hjertestarteren.

En kombinasjon av riktig opplæring, riktig timing og et godt teamarbeid endte denne situasjonen bra. Fotballklubben Cadiz har utstyrt stadionet sin godt med det riktige utstyret, blant annet hjertestartere. Nødetater var raskt på stedet og supporteren ble fraktet til sykehus i en stabil tilstand.